Blomkålsgratäng – allt i ett

Jag gillar när det bara är en sak att laga så har man hela middagen. Därför brukar jag göra gratänger med allt i ett. Igår blev det en blomkålsgratäng. En typisk middag där man står med några ingredienser som man behöver laga något av och så passar de ihop direkt. Jag hade blomkål, kryddig korv och purjolök.

För fyra personer:

Blomkål så det motsvarar ett stort huvud
2 ägg
2,5 dl grädde
ost
1 dl strimlad purjolök
1 tsk paprikapulver
3 ryddiga korvar
salt och peppar

Ugnen ska vara på 225 grader. Dela blomkålen i mindre buketter och koka dem några minuter i vatten, om du vill så salta det lätt. De ska inte vara mjuka så koka inte för länge. Fördela sen blomkålen i en smord form och strö över purjolöken samt den skivade korven. På med ett lager ost, jag hyvlar.
Vispa ägg, grädde och kryddor (vill du så riv ner lite ost i det också). Häll på.
Gratinera i 15-20 minuter, tills osten fått färg.

Om ni vill ha något till passar det med en sallad.

5 reaktioner på ”Blomkålsgratäng – allt i ett

    • Jag kunde inte bevisa på din sida att jag inte var en robot, i alla fall inte från mobilen. Kul du gjorde en variant och jag håller med att det är bra att göra något nytt av resterna i stället för att slänga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s